Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@17:49:48 GMT

شب‌های قدر در اردوگاه‌های بعثی‌ چگونه گذشت؟

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۹۹۷۳

شب‌های قدر در اردوگاه‌های بعثی‌ چگونه گذشت؟

«ماه مبارک رمضان، به خاطر تأثیر به‌سزائی که در خودسازی و آینده‌سازی، افزایش اعتقادات و مقاومت بچه‌ها در برابر شکنجه روحی و جسمی بعثی‌ها داشت، بهترین هدیه به اسرا بود و ماه رمضانی را که از نظر خلوص اعتقادات، معنویت و نیایش در اسارت داشتیم، بعدها تجربه نکرده‌ام.»

به گزارش خبرنگار ایمنا، اصغر حبیبی در سن ۱۵ سالگی با دست بردن در شناسنامه، پای به جبهه حق علیه باطل گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که به عنوان بسیجی از طرف لشگر هشت نجف اشرف به مناطق عملیاتی جنوب اعزام شده بود، پس از دو سال حضور مستمر در جبهه در اسفند ماه ۱۳۶۲ و در جریان عملیات خیبر به همراه تعدادی از هم‌رزمان خود به اسارت عراقی‌ها در آمد.

حبیبی با اشاره به اولین روزهای اسارت گفت: بعثی‌ها به‌گونه‌ای نگهبانان اردوگاه را شست‌و شوی مغزی داده بودند که فکر می‌کردند ما مسلمان نیستیم و کافریم؛ وقتی روز اول ماه رمضان، نماز ظهر و عصر را می‌خواندم، نگهبان بعثی گوشش آورد نزدیک و گفت: نماز می‌خوانی؟ بخوان ببینم چه طوری می‌خوانی؟ وقتی بلند، بلند الله اکبر، الله اکبر گفتم و شروع به نماز خواندن کردم، گفت ببینم مگر شما کافر نیستی؟ او خیلی تعجب کرد که ما مانند آنها نماز می‌خوانیم.

وی یکی از مهم‌ترین مشکلات روزه‌داری در دوران اسارت را سحری و افطار دانست و افزود: مسئولان اردوگاه در سال اول با پیشنهادمان مبنی بر سحری به جای صبحانه، و افطار به جای نهار موافقت نکردند، روزهای اول عملاً با مشکل سحری و افطار مواجه بودیم و ظرفی برای نگهداری غذای صبحانه و نهار برای خوردن سحری و افطار نداشتیم و ناچار بودیم غذای ظهر را در نایلون و پلاستیک بریزیم تا سحری نگه داریم که با توجه با آب و هوای گرم عراق زود خراب و فاسد می‌شد، اما هر جور بود بچه‌ها روزه می‌گرفتند.

این آزاده با بیان اینکه از سال دوم به بعد مشکل سحری و افطار کم کم درست شد و نزدیک اذان سحری و افطار می‌دادند، اظهار کرد: غذای روزهای عادی ما در دوران اسارت با ماه مبارک رمضان هیچ فرقی نداشت؛ بعضی مواقع گوشت یخ‌زده‌ای می‌دادند که از بسته بندی آن ۱۰، ۲۰ سال گذشته بود، آن‌چنان یخ زده که وقتی به زمین می‌افتاد مانند شیشه، گوشت و استخوان با هم تکه تکه می‌شد و بعد از آب شدن یخ آن تازه می‌دیدم پر از کرم است، یعنی گوشت منجمد قبلاً گندیده و کرم زده بود و ما مجبور بودیم، چندین‌بار آن را بپزیم و از صافی بگذرانیم تا بشود خورد، یا پوست بادمجان، سیب زمینی و دیگر سبزیجات خشک شده که روی گونی آن نوشته شده بود، «برای حیوانات» به ما می‌دادند و با چه مشقتی با آن غذا درست می‌کردیم.

حبیبی با اشاره به شب‌های قدر دوران اسارت گفت: اسرا مقید بودند، تمام اعمالی را که برای این شب‌ها وارد شده است، انجام بدهند، مثلاً غسل شب قدر، یکی از این اعمال بود که باید قبل از اذان مغرب انجام شود، عراقی‌ها اجازه نمی‌دادند برای حمام بیرون بیاییم یا آب به داخل آسایشگاه ببریم که باز با نایلون آب را داخل آسایشگاه می‌بردیم و این محدودیت هم باعث نشد بچه‌ها بی‌خیال انجام غسل شب قدر شوند.

این آزاده افزود: یکی دیگر از اعمال، خواندن هزار رکعت نماز بود که اکثر بچه‌ها مقید به انجام آن بودند.

وی با اشاره به اینکه حال و هوای شب‌های قدر دوران اسارت توصیف شدنی نیست، گفت: اسرا در این شب‌ها کمتر برای آزادی خود دعا می‌کردند، بلکه آنها بیشتر برای ظهور امام زمان (عج)، پیروزی رزمندگان اسلام و سلامتی امام (ره) دعا می‌کردند.

حبیبی با بیان اینکه اسرا از خواندن دسته جمعی دعای قرآن در شب‌های قدر نمی‌گذشتند، افزود: بعثی‌ها از تجمع و انجام اعمال جمعی به شدت خودداری می‌کردند، اما ما با گذاشتن نگهبان‌هایی تلاش می‌کردیم، بدون اینکه آنها متوجه شوند، این عمل مهم شب قدر را به جا آوریم.

کد خبر 569898

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اسرای ایرانی آزادگان اردوگاه های عراقی ماه رمضان شب های قدر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دوران اسارت سحری و افطار شب های قدر بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۹۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالکیت کامل اردوگاه الزهرا باید به البرز بازگردد

‌به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی رادمرد در خطبه‌های نماز جمعه ماهدشت ضمن تسلیت سالروز شهادت امام صادق (ع) گفت: همه باید در حرکت قطار جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران سهیم باشیم، نمی‌شود خود را کنار بکشیم و بگوییم به من ربطی ندارد. مگر می‌شود حکومت دین اسلام، به ما ربطی نداشته باشد؟

وی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران منافع دنیوی دشمنان را به خطر انداخته و دست آنها را قطع کرده است، بنابراین آنها اخلال‌هایی در مسیر حرکت انقلاب ایجاد و فشارهایی را وارد می‌کنند. چون مستضعفان عالم هویت پیدا کرده و در مقابل ظلم مستکبران می‌ایستند، آمریکا از این روحیه دردش آمده است.

امام جمعه ماهدشت مطرح کرد: استقامت ایران اسلامی با رهبری امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و مردم قهرمان و شگفتی ساز موجب شده این هدف و آرمان توسعه یابد و فراگیر شود. اکنون بخشی از آن را در کف دانشگاه‌های آمریکا و اروپا مشاهده می‌کنید. جوانان و نوجوانان باید در خود احساس غرور کنند تا منجر به افزایش انگیزه آنها شود.

حجت الاسلام رادمرد این امر را مستلزم اقدام و تبیین مسؤولان دانست و گفت: آقای مسؤولی که با کم کاری، ندانم کاری و ترس خود این حس غرور را می شکنی در پیشگاه این مردم و خدا چه پاسخی خواهی داشت؟ آقای مسؤولی که پشت میزت نشسته‌ای و اقدام انقلابی نمی‌کنی و فقط حرف انقلابی م یزنی کجای این حرکت عظیم مردم ایستاده‌ای؟

وی ادامه داد: آقای مسؤولی که وقتی امام جمعه صحبت از حرام شرعی و سیاسی می‌کند، نسبت به کشف حجاب با ترس کنجی خزیده ای و منتظر هستی ببینی شرایط چه خواهد شد، بعد موضع بگیری یا اقدام کنی، چه پاسخی در محضر خدای متعال و امام و شهدا داری؟

امام جمعه ماهدشت خاطرنشان کرد: همه اینها نباید ما را از حرکت جانانه در مسیر انقلاب ناامید کند. درست است که باید با چنین مسؤولی اگر هست برخورد یا وی برکنار شود اما من نباید دست از حرکت در مسیر اسلام و انقلاب بردارم. این افراد نباید موجب شوند من خودم را از صحنه‌هایی که انقلاب نیاز دارد کنار بکشم.

حجت الاسلام رادمرد عنوان کرد: مالکیت اردوگاه الزهرا (س) آموزش و پرورش باید به صورت کامل به استان البرز بازگردد نه اینکه دو ساله تحویل گرفته شود. به آقای دادستان عرض می‌کنم که جواب خشک کردن درختان این اردوگاه که بر اثر اهمال و ترک فعل مسؤولان آموزش و پرورش تهران بوده را چه کسی می‌دهد؟

وی با اشاره به اینکه در خصوص تضییع بیت المال چه کسی پاسخگوست؟ گفت: انتظار می‌رود استاندار و نمایندگان مجلس به موضوع ورود کنند و آبفا برای امور مربوط به چاه آب پای کار بیاید. چرا کم کاری شده که اکنون شاهد خشک شدن درختان هستیم؟ توقع ما پیگیری جدی موضوع است.

امام جمعه ماهدشت بیان کرد: هفته آینده مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود و دقت مردم و مسؤولان در این زمینه بسیار مورد تاکید است تا با توجه به ملاک‌هایی که برای انتخاب اصلح وجود دارد، کار به سرانجام و نتیجه برسد و همه مردم از تشکیل یک مجلس قوی منتفع شوند.

کد خبر 6095740

دیگر خبرها

  • هدف اعتراضات دانشجویان در جهان تمرکز بر جنایات اسرائیل در غزه است
  • روز ۲۱۲ طوفان‌الاقصی|بمباران رفح و ۳ اردوگاه آوارگان
  • این مرد بخاطر شباهت اسمی با یک فرمانده سپاه، ۳ سال در زندان انفرادی بود
  • پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی
  • روایت اسارت؛ از پیروزی اسرای ایرانی بر فرماندهان عراقی تا جرزنی بعثی‌ها
  • تعیین تکلیف شدن عملیات ساخت و ساز اردوگاه شهید چمران در سامان
  • تعیین تکلیف اردوگاه«سی پی» سوادکوه بعد از ۳۰ سال در دولت سیزدهم انجام شد
  • اعتراض و تجمع حامیان فلسطین در دانشگاه‌های استرالیا
  • اسارت ۵۳ خبرنگار فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی
  • مالکیت کامل اردوگاه الزهرا باید به البرز بازگردد